Diskriminering mot slöja på arbetsplats – specialavsnitt

2 mars, 2021

 Sara, Aye, Huda, Rapid, SAS, Securitas, listan kan göras längre⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
Religionsfriheten är skyddad genom lag i Sverige, därav sker en intressekonflikt när islamofobiska motiv och rasistiska strukturer försöker ta plats på flertalet arbetsplatser och förbjuda religösa symboler, mer specifikt förbjuda slöjan på arbetstid och på arbetsplats⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
Att skylla på en neutralitetspolicy och att det är en ’’arbetsmiljöfråga’’ är inget annat än ett bevis på att alla ursäkter som existerar, nu börjar ta slut⁣. Vi får aldrig acceptera eller normalisera dessa argument och dessa ställningstaganden av privata företag, kommuner, politiker m.m ⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
Imorgon kommer ett speciellt Edu Orten avsnitt med Sara där vi lär känna henne, varför hon valt att ta denna kamp och hur säkerhetsbolaget Rapid inte tillåter henne arbeta med slöja som väktare inom Stockholms kollektivtrafik (SL)⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
Sätt press på SL, Rapid & Svenska Transportarbetarförbundet:⁣⁣⁣⁣
– Att SL ger Rapid ett ultimatum, antingen att tvinga Rapid söka dispens för att låta deras anställda bära slöja eller säga upp sitt avtal med dem ⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
– Att säkerhetsbolaget Rapid, frivilligt och självmant söker dispens och anställer slöjbärande kvinnor ⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
– Att Svenska Transportarbetarförbundet (Saras fackförbund) ber om ursäkt för sitt bemötande och sätter press på säkerhetsbolaget Rapid ⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
Missa inte morgondagen avsnitt✊🏽⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
OBS !! Inte förrens efter att detta avsnitt spelades in, valde Civil Right Defenders (@crdefenders) tillsammans med Sara att stämma säkerhetsbolaget Rapid. Det är en pågående rättsprocess, därav sker inga uttalanden i avsnittet kring specifikt detta !!

Comments are closed.

Edu Orten © 2019